Hyvinvointipalvelut

Rentouttavaa hierontaa ja muita hyvinvointipalveluja - Varkauden ja Pieksämäen seudulla

Hierontaa ja vaihtoehtohoitoja sekä ihmisille että eläimille. Ota rohkeasti yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.

Hieronta

Liikunnan ja lihashuollon merkitys terveyttä edistävänä hoitona on ruumiillisen työn vähenemisen myötä korostunut. Ihminen on luotu liikkumaan ja käyttämään lihaksiaan, mikä ei enää nykyään toteudu samalla tavalla kuin ennen. Tästä syystä tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat ajan myötä lisääntyneet.

Työperäisessä lihasjännityksessä asiakkaan omaan lihashuoltoon tulisi sisältyä taukovoimistelua ja venyttelyä päivittäin. Hieronta kannattaa ottaa mukaan silloin, kun omat keinot eivät enää riitä. Pysyvien tulosten aikaansaamiseksi tulisi itse motivoitua oman kuntonsa ylläpitämiseen ja lihashuoltoon. Kerran viikossa hierojalla käynti ei yleensä yksin riitä.

Hieronta auttaa sekä lihasjännityksestä kärsiviä että rentoutumiseen kiireen keskellä. Saahan hierojasta myös puhekaveria - ja tuntuuhan se niin mahtavalta!

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnan avulla harjoittelu voidaan maksimoida ja ylirasitusoireet välttää. Hieronnan lisäksi lihashuoltoa on hyvä suorittaa myös itse. Urheilijan lihashuoltoon kuuluvat olennaisesti alku- ja loppuverryttely sekä venyttelyt. Hieronta, verryttely ja venyttely yhdessä auttavat ja nopeuttavat lihasten palautumista.

Eläinten hieronta

Eläimetkin kokevat elämässään niin fyysisiä kuin psyykkisiä stressitilanteita. Kun eläin stressaantuu, keho jännittyy, mutta varsinainen stressi on kuitenkin aivoissa. Hyvän hieronnan tulee tuoda tasapaino ruumiin ja mielen välille, aktivoida parantuminen, vapauttaa jännityksiä ja kouristuksia sekä kiihdyttää verenkiertoa ja vaikuttaa vastustuskyvyn vahvistamiseen.

Hieronta tekee hyvää eläimelle iästä ja aktiivisuudesta riippumatta. Alussa eläin voi hämmästellä mitä tapahtuu, mutta tottuu yleensä muutamassa kerrassa toimenpiteeseen.

Intialainen päähieronta

Alun perin intialainen perinnehierontamuoto, jossa käsitellään koko pään alue, hartiat, niska, yläselkä, käsivarret ja korvat. Viimeisenä pisteenä i:n päälle on rentouttava kasvohieronta.

Hyödyt:

 • Poistaa kuona-aineita
 • Rentouttaa lihasjännityksiä
 • Lisää nivelten liikkuvuutta
 • Auttaa päänsärkyyn
 • Helpottaa silmien rasitusta
 • Edistää ihon ja hiuksien terveyttä
 • Vähentää stressiä
 • Vapauttaa energiaa
 • Parantaa keskittymiskykyä
 • Kohentaa itsetuntoa

Käsittelyllä pyritään irrottamaan päänahkaa kudoksista niin, että verisuonille saadaan tilaa ja veri pääsee kiertämään paremmin. Pään jälkeen käsitellään kasvot ja korvat. Näissä molemmissa on koko kehoon vaikuttavia akupisteitä ja eneriameridiaaneja.

Intialaisessa päähieronnassa käytetään sekä tuntuvia ja virkistäviä otteita, jotka tehostavat verenkiertoa, että hyvin lempeitä, suorastaan helliä otteita. Vastakkaisilla otteilla pyritään tasapainoiseen lopputulokseen.

Yksi tämän hieronnan tärkeimmistä hyödyistä on sen tehokas rentouttavuus. Käsittely on hyvin rauhoittava, syvärentouttava. Se vaikuttaa lisäksi kaikkiin aineenvaihdunnan asioihin, kuten nestekiertoon ja saa myös kuona-aineet liikkeelle. Tästä johtuen jotkut voivat tuntea käsittelyn jälkeen pientä vilua. Hoidon jälkeen on hyvä juoda vettä reilusti sekä välttää suuria ponnistuksia.

Intialainen päähieronta auttaa lisäksi lihasjännityksiin ja päänsärkyyn sekä helpottaa silmien rasitusta. Hieronta tehoaa erittäin hyvin stressiperäisiin vaivoihin ja näin ollen vapauttaa energiaa, parantaa keskittymiskykyä, auttaa unettomuuteen ja kohentaa itsetuntoa. Se myös edistää ihon ja hiusten terveyttä. Intialainen päähieronta voi olla myös herkistävä kokemus.

Intialainen päähieronta ei vaadi suuria tiloja, riittää rauhallinen paikka ja mukava tuoli. Hoito sopii sekä illemmalla rentoutumiseen että hengähdystauoksi keskelle päivää, sillä siitä ei jää väsynyttä jälkioloa.

Intialainen päähieronta ei sovi henkilöille, joilta on kielletty tavallinen hieronta jonkin sairauden vuoksi. Myös pään alueen sairaudet ja tulehdussairaudet ovat este hieronnalle. Pään ja niskan alueen vammat kannattaa hoitaa kuntoon ennen hierontaan tuloa.

Imukuppihieronta

Imukuppihierontaa voidaan verrata esimerkiksi sidekudoshierontaan. Olennaista on, kuinka voimakasta vakuumia käytetään, eli mihin syvyyteen pyritään vaikuttamaan.

Teknisesti käsittely on joko kupin liu'uttamista paljaalla iholla liukasteen ja alipaineen avulla tai haluttujen pisteiden ja kipualueiden käsittelyä.

Alipaineen avulla kupin alle imetään ns. "paha veri". Aineenvaihdunta hoitaa kuona-aineet luonnollista tietä pois kehosta puhdistaen verta, poistaen lihasjännitystä ja auttaen tervehtymistä. Hoitoajan pituus määritellään yksilöllisesti.

Imukuppihieronta pähkinänkuoressa:

 • Tehokas lihasten rentouttaja ja kivun lievittäjä
 • Nopeuttaa hoitotuloksia
 • Puree hyvin selluliittiin
 • Vilkastuttaa kehon nesteiden kiertoa

Käsittely koetaan miellyttävästi rentouttavana.

Reiki

Reiki on luonnollisen paranemisen menetelmä. Siihen ei liity mitään uskontoa tai ihmisen luomia sääntöjä. Se hoitaa, uskoi siihen tai ei. Sitä ei voi manipuloida, sillä ei voi hoitaa väärin, liikaa tai liian vähän. Reiki ei itsessään paranna, vaan nopeuttaa ja tehostaa sekä kehon että mielen luonnollista paranemisprosessia.

Reiki hakeutuu aina siihen kohtaan, mikä on ihmisen omassa tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. Jos hän on rauhaton, tuo reiki rauhallisuutta, jos hän on väsynyt, tuo reiki pirteyttä ja energiaa. Reiki antaa sitä, mitä kukin tarvitsee. Vastaanottaja (hoidon saaja) päättää, paljonko hän on valmis vastaanottamaan reikienergiaa.

Koska reiki toimii kokonaisvaltaisesti, alkaa se säännöllisesti tehtyjen hoitojen jälkeen myös kehittää ja ohjata meitä ammatissamme, luovuudessamme ja kaikissa positiivisissa pyrkimyksissämme. Tästä seuraa kunnioituksen ja rakkauden kasvu itseään ja muita kohtaan sekä sisäisen kasvun ja kehityksen prosessi.

Monissa Euroopan maissa reiki on osa terveydenhuoltojärjestelmää. Se täydentää lääketiedettä, nopeuttaa paranemista ja vähentää lääkkeiden käyttöä.

Reiki käsittely koostuu toisiaan tukevista yksittäisvaikutuksista:

 • Syvärentoutus
 • Energiatukkeumien aukeaminen
 • Myrkkyjen poisto
 • Elämänenergian lisäys
 • Värähtelytaajuuden kohoaminen

Reikihoitoa voi antaa kaikille ihmisille, eläimille, kasveille, koneille ja kodille. Se vaikuttaa koko kokonaisuuteen täydellisesti - niin kuin on parasta!

Suomalainen kukkaterapia

Suomalaiset kukkaterapiavalmisteet on valmistettu lääkäri ja homeopaatti Edward Bachin ohjeiden mukaan suomalaisista, kukkivista kasveista.

Kukkaterapia on informatiivisesti vaikuttava hoitomuoto. Erityisesti aurinkomenetelmän avulla kukan energeettinen informaatio siirretään lähdeveteen, johon se tallentuu alkoholin avulla. Kukan hoitava ominaislaatu tallentuu veden kiderakenteeseen muistijäljeksi. Tässä suhteessa kukkaterapia muistuttaa homeopatiaa.

Kehossamme kulkee jatkuva sähkövirtaus, jota ei mitata volteissa vaan hienojakoisemmalla milliampeeritasolla. Vyöhyketerapian ja akupunktion vaikutukset perustuvat tähän sähköiseen järjestelmään.

Kun ihminen nauttii kukkatippoja, veteen tallentunut informaatio siirtyy ihmisen sähköiseen järjestelmään ja saa siellä aikaan muutoksia.

Suomalaiset kukkauutteet on havaittu erityisen tehokkaiksi vertailussa muualla valmistettuihin kukkauutteisiin poikkeuksellisen valoisan kasvukauden ansiosta. Suomen luonto on myös verrattain puhdas esimerkiksi muuhun Eurooppaan verrattuna.

Jokaisella kukalla on oma ominainen vaikutusalueensa. Kukkatipat kohottavat mielialaa. Ne vaikuttavat psyyken kaikkiin tasoihin ja tasapainottavat kielteisiä tunnetiloja, jotka heikentävät immuunipuolustusta ja aiheuttavat niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin oireita.

Kukkatipat tasapainottavat mieltämme, kuten luontokin. Sitä kautta ne hoitavat kokonaisvaltaisesti koko olemustamme. Ne voivat olla suureksi avuksi joko yksinään tai muiden hoitomuotojen tukena.

Ihminen voi omalla asenteellaan hidastaa tai nopeuttaa paranemista. Negatiivisesti suhtautuvat parantuvat hitaammin - tai eivät ollenkaan. Kukkaterapia ei perustu kuitenkaan pelkästään uskoon, koska niistä apua saavat myös vauvat, pienet lapset, eläimet sekä tajuttomina olevat.

Kukkatipat ovat turvallisia. Niiden käytön yhteydessä ei ole havaittu mitään haittavaikutuksia. Kukkatippoja voi käyttää myös minkä tahansa normaalin lääkityksen kanssa. Niistä on apua niin mielen ja tunne-elämän tasapainoon kuin fyysisiinkin vaivoihin ja kolhuihin.

Kukkaterapiasta on apua esimerkiksi:

 • Mielialaan
 • Tunne-elämään
 • Elämäniloon
 • Sisäiseen kasvuun
 • Muutosvaiheisiin
 • Stressin hallintaan
 • Uupumukseen
 • Masennukseen
 • Jännittyneisyyteen
 • Pelokkuuteen
 • Itsetuntoon
 • Fyysisiin vaivoihin
 • Ruhjeisiin

Kliininen homeopatia

Homeopatia on lääketieteellistä terapiaa homeopaattisten lääkkeiden avulla. Homeopatian avulla voidaan hoitaa useita sairauksia. Sillä pyritään vahvistamaan vastustuskykyämme taistelemaan taudinaiheuttajia vastaan.

Homeopaattinen hoito on parhaimmillaan silloin, kun alkavaa tautia ehditään hoitaa heti ensioireisiin.

Homeopaattiset hoidot sopivat erinomaisesti kaikille aina vastasyntyneistä vanhuksiin ja eläimiin. Ne ovat pehmeitä, eikä niissä ole vaarallisia sivuvaikutuksia.

Homeopaattisia lääkkeitä valmistettaessa ei käytetä eläinkokeita, eikä saastuteta ympäristöä niin kuin tavallinen lääketeollisuus on tehnyt. Homeopaattiset lääkkeet tehoavat niin fyysisiin kuin psyykkisiinkin vaivoihin.

Paranemisen tarkoituksena on palauttaa terveys nopeasti, pehmeästi ja pysyvästi. Lääkkeen tulee olla luotettava, nopea vaikutuksiltaan ja vaaraton.

Osoite

Asemantie 37 B
77430 Siikamäki
Sijainti kartalla »

Ota yhteyttä

044 5182 506
tuulankoirat@gmail.com

Aukioloajat

Hoitola on suljettu joka päivä 10-13. Lisäksi viikonloppuisin ja pyhäpäivisin 17-19.30.

Muina aikoina eläinten tuonnit ja haut sopimuksen mukaan